top of page

Markku Pirinen

Markku on hyvin tunnettu suomalaisissa nyrkkeilypiireissä, sillä hän on toiminut lukuisten ottelijoiden managerina legendaarisessa Steel Ringissa. Olemme erittäin onnekkaita saadessamme näin kokeneen ammattilaisen nyrkkeilyn kehätuomariksi.

Pirinen_BW.jpg

Millainen nyrkkeilytausta sinulla on ja mikä sai sinut nyrkkeilyn pariin?
 

Rupesin nyrkkeilemään 12-vuotiaana kotikaupungissani Kuopiossa. Sitä ennen pelasin jalkapalloa. Isäni oli maajoukkuetason nyrkkeilijä ja äitini rakastaa nyrkkeilyä yhä (pian 93-v). Olen juonut siis äidinmaidossa nyrkkeilyn.

Mikä on nyrkkeilyn kehätuomarin vaikein tehtävä?
 

Kehätuomari kohtaa ottelun aikana yllättäviä tilanteita, johon hänen tulee reagoida nopeasti ja rohkeasti. Tämä vaatii reagointiherkkyyttä.

 

 

Miten ihmeessä päädyit tuomariksi shakkinyrkkeilytapahtumaan?


Poikani Matteus, jonka Suomen Nyrkkeilyliitto nimesi viime vuoden tuomariksi, kertoi minulle, että manageroimani ammattinyrkkeilijä ja shakkinyrkkeilyn maailmanmestari Sakari Lähderinne oli kysellyt kehätuomaria Suomen ensimmäisiin shakkinyrkkeilykilpailuihin.

 

Kuinka hyvin tunnet shakkia?
 

Aika hyvin. Olen pelannut isän, äidin ja kavereiden kanssa shakkia lapsesta lähtien. Nykyisin pelaan toisen vävyni kanssa ja netissäkin. Mutta suuren luokan shakkipeluriksi minusta ei ole. En jaksa opetella ja toistaa samoja kaavoja vaan joka peliin lähden ns. puhtaalta pöydältä "luomaan uutta". Siksi häviän säännönmukaisesti vähänkin taitavammalle pelurille. 

Miten uskot shakin ja nyrkkeilyn sopivan samaan yhdistelmälajiin?


Minulla ei ole muuta kuin positiivisia ennakko-odotuksia. Molemmat lajit ovat minulle rakkaita itsessään ja olleet voimavarojani liki koko matkani ajan. Jos ne vielä hitsautuvat urheilunakin yhteen, niin hymyilen tyytyväisenä. 

 

Mikä on nyrkkeilyn nykytilanne Suomessa?
 

Meillä on olympiatyylin puolella olympiapronssimitalisti Mira Potkonen ja hänen vanavedessään monta nuorta naista ja miestä pyrkimässä kansainväliselle tasolla. Ammattinyrkkeilyn puolelta liki kaikki tuntevat Robert Heleniuksen ja Edis Tatlin ja heidän takanaan ylemmäs kurkottaa myös uusia iskuvoimaisia nuoria. Eli tilanne on lajin harrastajamääriin ja valtavaan urheilulajien kirjoon nähden vähintäänkin hyvä. Mutta laakereille ei kärsi jäädä, sillä lajina nyrkkeily on kova, kansainvälinen taso kivenkova ja kaiken lisäksi taistelu mediassa ja urheilun tukirahoista aina timantinkovaa. 

 

Millaisia odotuksia sinulla on tulevan tapahtuman nyrkkeilyn tasosta?
 

Tietysti korkea. Minulle tutut, manageroimanikin iskijät Sakari Lähderinne ja Alex Vassu ovat huipputason nyrkkeilijöitä. Heitä vastaan kehään ei kannata heikon edes lähteä.

 

Haluatko vielä lopuksi lisätä jotain?
 

Toivon, että tuleva ottelutapahtuma onnistuisi hyvin ja hoitaisin omankin osuuteni hyvin ja oikeudenmukaisesti. Yhtä lailla toivon, että katsomoon ja ruutujen ääreen riittää väkeä. Katsojillehan tätä hommaa tarjotaan ja tehdään. Let´s get ready to rumble!

Haastattelija: Tero Weckroth

Tiketti_logo.png
VAIHTOEHDOT:
Winner
  • STREAM-LIPPU (10,00€)
  • PERUSLIPPU (25,00€)
  • VIP-LIPPU (75,00€)
bottom of page