top of page

Toni Huttunen

Varmistaaksemme shakkinyrkkeilijöiden turvallisuuden – sen lisäksi, että kehätuomari puuttuu sääntöjen rikkomiseen – paikalla on aina urheilulääkäri, joka tarvittaessa arvioi nopeasti mahdolliset vammat ja niihin liittyvät riskit.

 

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa Tonin tapahtuman viralliseksi urheilulääkäriksi.

image0.jpeg

Oletko itse harrastanut shakkia tai nyrkkeilyä?

Enpä ole kumpaakaan. Nyrkkeilyä en ole oikeastaan koskaan kokeillut ja shakkiakin ehkä pari kertaa. Mutta muistaakseni shakissa voittoprosenttini on lähellä sataa.

Miten uskot shakin ja nyrkkeilyn sopivan samaan yhdistelmälajiin?

Vaikea sanoa, mutta yhdistelmä vaikuttaa ehdottomasti mielenkiintoiselta. Luulen, että molemmissa lajeissa tarvitaan osittain samoja ominaisuuksia ja nyrkkeily tietysti lisää isosti kamppailulajipuolen mukaan. Itse seuraan mielummin urheilulajeja, joissa älyä tai sitä kuuluissaa pelisilmään vaaditaan ja shakkinyrkkeily on varmasti sellainen laji. Neurologina minua aina hieman huolettaa nyrkkeily, mutta shakkinyrkkeilyn shakki-erät tuovat hyvää vaihtelua ja voinevat toimina lajin sisäisinä mittareina ottelijoiden voinnille ja pään toiminnalle.

 

Miten odotat shakkinyrkkeilylääkärin roolin eroavan nyrkkeilylääkäristä?

Urheilulääkärinä minulla jonkin verran kokemusta jääkiekosta, nyrkkeilystä ja vapaaottelusta, mutta eipä yhtään shakista. Uskon että nyrkkeilyerien suhteen kaikki sujuu hyvin, mutta shakkierät aiheuttavat pientä jännitystä. Kokonaisuudessaan luulen että lääkärin työ ei tässä eroa paljoakaan nyrkkeilyistä tai muista kamppailulajeista.

Lääketieteellisesti katsoen, millainen olisi täydellinen shakkinyrkkeilijä?

Kuten sanottua, luulen että molemmissa lajeissa tarvitaan samanlaisia ominaisuuksia. Ottelijan täytyy osata lukea peliä ja pari siirtoa pitää olla mielessä ennen kuin niitä tarvitaan. En tiedä missä fyysisessä kunnossa shakin pelaajat keskimäärin ovat, mutta luulen että shakkinyrkkeilijät ovat paremmassa kunnossa. Sanoisin että täydellinen shakkinyrkkeilijä ei ainakana haasteita pelkää.

Haluatko vielä lopuksi lisätä jotain?

Odotan tapahtumaa innolla. Päivätyössäni yritän pitää ihmisten aivot kunnossa ja aivojen käyttäminen sekä säännöllinen liikunta ovat parhaita keinoja pitää korvienväli kunnossa. Joten shakkinyrkkeily on varmasti erinoamainen laji aivojen hyvinvoinnille. Kunhan päätä ei kolauttele liian kovaa.

  

Haastattelija: Tero Weckroth

Tiketti_logo.png
VAIHTOEHDOT:
Winner
  • STREAM-LIPPU (10,00€)
  • PERUSLIPPU (25,00€)
  • VIP-LIPPU (75,00€)
bottom of page